Uzaktan kumandalı arabalar genellikle 2 temel formda sunulurlar: Birincisi "Oyuncak" kategorisinde kumandalı araba ve yahut arazi araçlarıdır. Bunları intermerkez.com gibi oyuncak marketlerde bulabilirsiniz. Oyuncak tipi kumandalı arabalar yaygın şekliyle "uzaktan kumandalı" şeklinde bilinirler.



Günümüzde çek çekli, koşturmalı arabaların devri bitmiş bulunmaktadır. Teknolojini çok gelişmesi ile birlikte günümüzde çok popüler oyuncaklar olarak kumandalı arabalar yerlerini almışlardır. Çok yakın döneme kadar kablolu olarak kumanda edilebilen bu oyuncak arabalar artık günümüzde radyo frekansı ile çalışan uzaktan kumandalar ile kontrol edilmektedir. Kumandalı arabaların böylesine ilgi görmesinin en önemli nedeni ise bir aktivite içeriyor olması ve çocukların beraberce paylaşabilecekleri oyun ortamı yaratması.

Uzaktan kumanda elektronik cihazların, yaygın olarak televizyonların, kısa mesafelerde uzaktan kontrol edilebilmesini sağlayan parçasıdır. Uzaktan kumandanın tarihçesine bakarsak, wikipedia'ya göre, ilk örnek uzaktan kumandalı araba olarak, 1898 yılında Nikola Tesla tarafından “Hareket Eden Araç Veya Araçların Mekanizmalarının Kontrolü İçin Cihaz Tekniği” ismi ile geliştirilmiştir.

Uzaktan kumandalı araba hakkında bilgi

Tüm uzaktan kumandalı araba çeşitlerini intermerkez.com online ticaret sitesinde bulabilirsiniz. Bunun dışında kumandalı araba 2013 weblogunda ve uzaktan kumandalı araba facebook adresinde konu ile ilgili paylaşımlara yer verilmektedir.

Yararlı kaynaklar

http://tr.wikipedia.org/wiki/Uzaktan_kumanda
uzaktan kumandalı araba
kumandalı araba

0 yorum