Bebek arabaları alırken öncelikle dikkat etmeniz gerekenler, Bebek arabasının ağırlığı ilk husustur. Kullanışlı olması açısından hafiflik ve sağlamlık oldukça önemli özelliklerden biri olmaktadır. Malzeme özelliği de dikkate alınarak, anneler tarafından kolay taşınabilir olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca Tek elle kullanabilme özelliği, Hareket kolaylılığı (tekerleklerinin kolay dönmesi), kolay açılıp kapanabilmesi, katlanır halde az yer işgal etmesi ve ekonomik olması önemlidir.

En çok dikkat etmeniz gereken kurallardan birisi de; Bebek arabalarının pozisyonları ayarlanabilir olmalıdır. Bu saydığımız özelliklere sahip bir bebek arabası ile hem siz hem bebeğiniz seyahatlerinizde maksimum konfora kavuşursunuz.

bebek arabalari ve pusetler

Bebek arabası seçiminde farklı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Her arabada standart bulunan özelliklerin yanında model ve markaya göre çeşitlilik gösteren özellikler de önemlidir. Ayrıca yaşadığınız ortam ve çeşitli sosyal kültürel husular da bebek arabası seçimindeki önemli kriterler olmaktadırlar.

Tğm bebek arabalarında standart bulunan özellikler; 5 noktalı bir emniyet kemeri, 360 derece dönebilen ön tekerlekler, fren sistemi arkada bulunan tekerlikler için, tente ve ayak kayma bölümü.

Bunların dışında model ile markaya göre çeşitlilik gösteren özellikler ise: sırt dayanağı pozisyonu ayarlanabilir, tekerlek sayısı, dört tekerin de üç yüz altmış derece dönebilmesi, ön tekerlek fren sistemi, tekerleklerin büyüklüğü, itme sapının şekli, arabanın katlanma şekli, kumaşı ve aksesuarları.

Tüm bu saydıklarımızın haricinde "Aldığım bebek arabası ihtiyaçlarımı tam olarak karşılayabilecek mi?" {sorusuna yanıt almak için-sorusunun cevabını bulmak için} aşağıdaki soruları kendinize sorun:

- Bebek arabasını nereye koyacağım?
- Apartman dairesinde mi, hususi evde mi oturuyorum?
- Oturduğum kat?
- Bebek arabasını üst katlara asansörle mi yoksa merdiven çıkarak mı çıkaracağım?
- Otomobilimin bagajı yeterli büyüklükte mi?
- Otobüs ve minibüsleri sık kullanıyor muyum? cevap evet ise en kolay şekilde nasıl binebilirim?
- Bebek arabasının yanında taşıma koltuğu ve araba koltuğu kullanacak mıyım?
- Evim şehrin merkezinde mi? Sokkalar rahatlıkla gezebileceğim konforda mı?
- Sırt veya bel ağrım bulunuyor mu? Bebek arabamı kolayca yalnız başıma kaldırabilir miyim?

Bu soruları kendinize sorduktan sonra bebeğiniz için alacağınız arabaya iyikarar vermiş olacaksınız.

Bebek arabası alışverişleriniz için intermerkez.com sitesini tercih etmenizi öneririz. Detayları bebek arabaları 2013 blogunda bulabilirsiniz.

0 yorum