Yeni anneler bebek bezi alırken dikkat etmeleri gereken noktalar konusunu düşünürler.

Öncelikle bebeğiniz için rastgele bir bez kullanmamanız gerektiğini biliyor olmalısınız. Bu yazımızda bebek bez almanın püf noktalarına yer vereceğiz.

İndirimli Bebek Bezi



Piyasada bulunan çeşitli bez çeşidinin içinde acaba hangisi bebeğime uygun diye düşünüyorsanız, size satın alırken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli noktayı sizlere aktarmak istiyoruz.



Birinci soru: Bebeğiniz kız mı erkek mi?

Burada bebeğinizin cinsiyeti önemli. Satılan bir çok bebek bezinin üstünde kız veya erkek yazdığını göreceksiniz. Bunun sebebine gelince; kız veya erkek bebeğin çişinin yayıldığı bölge farklılık gösterdiğinden dolayı bez üreticileri, bezin o kısmının emiciliğini arttırırlar. Bu şekilde sizin bebeğinizin genital bölgesi kuru kalmaktadır.

İkinci soru: Bebeğiniz kaç kilo?

Bebek bezi seçerken bebeğinizin ayı değil, kilosu {çok önemlidir-önem kazanmaktadır}. Kilosunun altında ya da üstünde olması, bezin sızdırması ve bebeği rahatsız etmesi demektir. Bildiğiniz üzere aynı ayda olan bebek ler aynı kiloda olamaz. Doğum kiloları bile farklıdır; kimi 2.500 gr doğar kimi 4.000 gram. Bundan dolayı bebeğinizin kilosuna göre bezleri seçin. Marketlerde yeni doğandan başlamak üzere bebeğinizin tuvalet eğitimi aldığı döneme kadar olan kilosuna göre (2-28 kilo arası) yaklaşık 6 ayrı bez boyu olduğunu söyleyelim. Bu bez paketinin üstünde {mutlakakesinlkle} ne kilodaki bebeğe kullanılacağı belirtilir.

Üçüncü soru: Aldığınız bez hijyenik midir?:

Bebeklerin bez bölgesi mikroplara açık olduğundan temizlik önemlidir. Temizliğinden emin olmak için öncelikle paketli ürünleri tercih edin. Çünkü taşıma sırasında ve satın alınmayı beklerken kirlenmezler. Açıkta satılan bezlerin temizliğinden asla emin olunamaz. İkinci önemli nokta, bilinen, güvenilir markaları seçmeniz gerekir. Bu markalar, bezin temizliği konusunda hasastırlar.


Dördüncü soru: Bebek bezinin emiş gücü?

Bezin emiş gücü bebeğinizin daha uzun süre kuru kalmasını sağlayacağı gibi, ayrıca sizin de daha uzun sürede bez değiştirmeniz anlamına gelecektir. Bu bakımdan sağlıklı ve ekonomik bir tercih olmaktadır.

Çünkü bebeğinizde pişik oluşmasını engelleyeceği gibi gibi, daha az bez kullanacağınızdan daha az para harcamış olursunuz. Emiş gücünü anlamak için ya çeşitli markaları markaları kullanarak kıyaslamanız ya da diğer annelerin tecrübelerini göz önüne almalısınız.

Beşinci soru: Bebek bezi hava aldırıyor mu?

Bezin hava aldırması, cilt tahrişini önleyen en önemli faktörlerden biri. Tahrişler havasız genital bölgedeki sıcakık ve nem sebebiyle oluştuğu gibi, cildinde sorun yaratacak zararlı bakterilerin üremesine de hazırlayacaktır.

Altıncı soru: Bez ergonomik midir?

Bbeklerin kilosuna ve boyuna uygun olarak üretilen bezlerde hem bebek rahat ediyor hem de sızma gibi küçük kazaların önüne geçilmiş oluyor. Ayrıca bu kural yan bantlar için de geçerli. Ergonomik olmayan yan bantlar, bezin sıkı veya gevşek kalmasına yol açabilir. Ayrıca bantların hemen bozulmaması gerektiğini de hatırlatalım. Kontrol için birkaç defa açıp kapatmak durumunda kaldığımızda, kaliteli olan bant yeniden yapışıyor, Kalitesizler ise yapışmamaktadır.

Çevremizdeki annelerin sıkça bez alışverişlerini online olarak yaptıklarını görebiliyoruz. İntermerkez sitesinden bebek bezi çeşitlerini inceleyebilirsiniz. Bu konu ile ilgili detaylı bilgilere bebek bezi blogundan ulaşabilirsiniz... sıkça merak edilen bebek bezi fiyatları konusuna da intermerkez.com sitesinden ulaşmanız mümkün olacaktır.

0 yorum