Blogumuzda varis, varis tedavisi, tedavi yöntemleri, varis ameliyatı hakkında geniş bilgi bulabilirsiniz.

Lazerle Varis Tedavisi de mümkündür. Atardamar ve toplardamarların görevini tam olarak yerine getirememesi sonucu, vücutta çeşitli renklerde varis görülür. Varis kadınlarda, erkeklere nazaran daha sık görülen bir hastalıktır. Lazerli tedavide acı çok fazla görünmez ve çok kısa süre içerisinde sonuç alınabilir.



Toplardamar hastalıklarında girişimsel tedavi de temel olarak atardamar hastalıklarının tedavisine benzer ancak bazı farklılıklar vardır. En önemlisi toplardamar tıkanmalarında erken tedavi çok önemlidir. Toplardamarda damar sertliği hastalığı olmaz. En öbnemli hastalıkları varisler ve toplardamar tıkanmalarıdır. Toplardamar tıkanmaları genellikle pıhtı oluşmasıyla olur. Pıhtı erken temizlenmezse tedavi mümkün olmayabilir.

Bu nedenle özellikle ayaklarda oluşan toplardamar tıkanmalarının erken dönemde temizlenerek tedavisi gerekebilir. Eski tıkanmalar kısmen açılabilse de tedavi sonuçları atardamar gibi değildir. Varis tedavisi çok daha farklıdır. Varis oluşumunda genellikle ayakta yüzeyel damarlarda kapakçık yetmezliği vardır ve varis oluşumuna kaynaklık eden bu damarın yok edilmesi gerekir. Bu şekilde varislere doğrudan müdahale etmeden, kaynağın yok edilerek varisin tedavisi mümkündür.

0 yorum