Alışveriş yapmayı sevenlerin yeni trendi alış veriş sitesi üzerinden alış veriş yapmak. Güvenli bir alış veriş için interneti kullanmak hem zamandan kazanmanıza hem de teknolojinin nimetlerine hayatınızda yer vermenize neden oluyor. Artık günde yün binlerce kişi internet siteleri üzerinden alış veriş yapıyor. Güvenlik sistemlerinin teknolojinin gelişmesine paralel olarak güvenilir bir hizmet sunması burada oldukça büyük bir etken. Ancak, yine de internetteki alış veriş sitesi üzerinden alış veriş yapmanın bir takım kuralları var. Bu kurallara itina ederek verimli ve tehlikesiz bir alış veriş yapabilirsiniz. Yazımızda sizlere internet üzerindeki alış veriş sitesi ve internetteki alış veriş sitelerinden alış veriş yaparken nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda bilgiler vereceğiz. Artık siz de, eğer hala alış veriş sitesi kullanmadıysanız kullanmaya başlayın ve güvenle internet üzerinden ticaret yapın diye..



Konu başlıkları olarak ele alacağımız internette güvenli alış veriş; özellikle internette kredi kartı kullanımında ve ürün seçiminde dikkat etmeniz gereken noktalarla cevaplandırılacak. Bu bağlamda sizler de internette nasıl ürün satın alacağınızı ve internette rastladığınız bir alış veriş sitesini nasıl kullanacağınızı, nasıl kullanmanız gerektiğini öğreneceksiniz. İşte başlıklar ve cevapları;

İnternette alışveriş siteleri üzerinden alış veriş yaparken nelere dikkat etmemiz gerekir?

İnternette alış veriş yaparken, ödeme sayfasına geldiğinizde adres çubuğunda güvenlik sertifikasının olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Güvenlik sertifikası nasıl anlaşılır diye soracak olursanız, altın rengi kulplu anahtar şeklinde bir ibareyi http:// ile başlayan adres satırında gördüğünüzde o alış verişin ödemesini güvenli bir şekilde yaptığınızı anlayabilirsiniz. Bu ödeme sayfaları bazen mail order olarak ödeme alabiliyor. Bu durumda 3d güvenlik sistemini kullanabilirsiniz. 3d güvenlik sistemi de, kredi kart bilgilerinizi girdiğinizde cep telefonunuza gelen 3d güvenlik şifrenizi ( kredi kart şifresi değildir, 3d güvenlik sistemi o dakika sizin için özel bir şifre oluşturur ve telefonunuza gönderir ) ödeme sayfanızda size gösterilen bölüme girmeniz yeterlidir. Bu şekilde 3d güvenlik sistemi ile kredi kartınızı sizden başkası kullanamaz ve sistem her ödeme yapılması gerektiğinde o şifreyi ister. Şifre de sadece kredi kartınızca, bankada olan kimlik bilgilerinizde yer alan cep telefonunuza gönderilir. Bu şekilde internet üzerinden güvenli ticaret gerçekleştirilmiş olur.

Alacağınız ürünü orjinal mi yoksa replika mı olduğunu çok iyi analiz etmeniz gerekir. Ödediğiniz ücretin ürünün değeri olduğunu, ödeme kolaylıklarını ve ürün değişim, iade gibi özelliklerle satılıp satılmadığını da mutlaka teyit etmelisiniz. Aksi takdirde resimler aldatıcı olabilir ve tüketici olarak istemediğiniz bir ürünü satın almış olabilirsiniz. Ancak, bu detaylara dikkat ederek aldığınız ürünü iyi analiz ederek mağdur olmamanızı sağlayabilirsiniz.

Alış veriş sitesi tercihini çok iyi yapmalısınız. Site iletişim bilgilerinde telefon numarası, adres, kısacası künye bulunmasına özen gösterin. Hangi siteyi kullanırsanız kullanın, google üzerinde site hakkında ufak bir araştırma yapın. Site hakkında şikayet var mı, ürünler hakkında şikayetler var mı, kullanıcı yorumları site hakkında ne diyor? Alış verişiniz öncesinde site hakkında bu araştırmayı yaparak sitenin güvenilirliğini de test etmiş olursunuz.

Ödemenizi mümkün olduğunca kapıda ödeme sistemini seçerek yapın. Kapıda ödeme sistemi ile aldığınız ürünü görerek ödeme yapacağınız için hem ürün kalitesi hem ödeme güvenliği açısından en güvenli sistem olarak kapıda ödeme alternatifini değerlendirmenizi öneriyoruz.

Alış veriş sitesi üzerinden bir ürün satın alırken o ürün hakkında kullanıcı yorumlarına ve varsa ürün videosuna mutlaka göz atın.

İnternet üzerinde alış veriş yaparken güvenli bir ticaret için bu detaylara dikkat edin.

0 yorum