Erkek kol saati denince akla ilk gelen asalet ve ağırlığın yanı sıra marka değeride ön planda bulunmaktadır. Markaların değerleri bazen modellerin güzelliklerini bile arka planda bırakabiliyor. Buda fiyatlarda saatin değilde markanın değeri olarak fiyata yansıyor. Fiyat ve modeller değilde bazen marka seçimi bize daha zor gelebiliyor.



Bugün hemen herkes erkek kol saati takıyor. Gerçekte küçük çapta bir erkek kol saati başka bir şey değildir. Tek farkı bütün parçalarının daha ufak ve ince olmasıdır. Çoğu modern erkek kol saati, akreple yelkovandan başka üçüncü bir kol da vardır. Bu kol saniyeleri gösterir. Hatta kimi erkek kol saati günleri, tarihleri gösteren bir düzen de vardır. Bazı erkek kol saati otomatik olarak, kendi kendine kurulur. Bunlar da yarım daire biçiminde ağır maden bir kurs vardır. Bu kurs kolun her hareketiyle bir ileri, bir geri sallanır. Kurs sallandıkça, saatin ana yayı kurulmuş olur. Yalın bir kilitleme düzeni ana yayın gereğinden çok kurulmasını önler.

Son zamanlarda yapılan bazı erkek kol saati ise elektriklidir. Bu erkek kol saati modelleri enerjiyi minik, yassı cıvalı piller sağlar. Kimi erkek kol saati modelleri ise bir tür diyapazonun yaydığı titreşimlerden enerji sağlar.

1 yorum

  1. Adsız // 6 Temmuz 2012 03:51  

    Bilgileriniz için teşekkür ederiz Burunestetikameliyat.net hizmetlerimiz için bizden bilgi alabilirsiniz